Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Γυναίκες… Ροζ γατούλες ή μαχητές???????



Η σημερινή κοινωνία απαιτεί από τις γυναίκες να συνδυάζουν ένα πλήθος ικανοτήτων πολλές φορές αντιφατικών μεταξύ τους. Η γυναίκα μορφώνεται, εργάζεται, κάνει οικογένεια και παράλληλα… μένει πάντα γυναίκα φροντίζοντας την εξωτερική της εμφάνιση με ιδιαίτερο ζήλο! Όλα αυτά, φυσικά, για να συνδυαστούν απαιτούν από τη γυναίκα να είναι δυναμική και αποφασιστική στην καθημερινότητά της. Όσο, όμως, και αν αυξάνεται η δυναμική των γυναικών υπάρχει διαρκώς η αίσθηση ότι η γυναίκα είναι το αδύναμο φύλο που έχει συχνά την ανάγκη από κάποιον άντρα για να αισθάνεται ασφαλής. Η άποψη αυτή είναι τόσο καλά ριζωμένη στις κοινωνίες πολλών χωρών, και όχι μόνο στη δική μας, που υιοθετείται και από πολλές γυναίκες! Και όμως… τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά! Χάρη στις πολεμικές τέχνες!
Υπάρχει, μας έλεγαν στο σχολείο, κάτι που κανείς ποτέ δε θα μπορούσε να μας το στερήσει και αυτό είναι η μόρφωση! Η δύναμη της γνώσης! Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εκμάθηση κάποιας πολεμικής τέχνης. Οι πολεμικές τέχνες, με προέλευση που μας γυρνάει στα αρχαία ακόμα χρόνια, διδάσκουν και εκπαιδεύουν σώμα και πνεύμα! Αυξάνουν τη δύναμη του σώματος, αλλά “ακονίζουν” και το μυαλό!
Όταν μια γυναίκα αρχίσει να ασχολείται με κάποια πολεμική τέχνη, πιθανόν να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Και δεν αναφέρομαι τόσο στην ίδια την προπόνηση, τα αποτελέσματα της οποίας επιτυγχάνονται με πολλαπλή εξάσκηση, όσο στις αντιδράσεις που αυτή μπορεί να προκαλέσει στον περίγυρο της γυναίκας! Όσο και αν φαίνεται παράλογο, η έκρηξη αυτή της δυναμικότητας και της αυτοπεποίθησης μιας γυναίκας λειτουργούν απωθητικά για κάποιους που, πιθανόν, να προτιμούσαν την πιο παθητική εκδοχή της προσωπικότητάς της! Αυτή, κατά τη γνώμη μου, είναι η μεγαλύτερη παγίδα που πρέπει η γυναίκα να ξεπεράσει! Το να εκπαιδευτεί, να προπονηθεί και να ανακαλύψει τις δυνάμεις της για να “πατάει στα πόδια” της είναι το δώρο που χρωστάει στον εαυτό της!
Η προσωπικότητά της σταδιακά και υποσυνείδητα θα μεταβάλλεται και θα γίνεται πολύ πιο δυναμική, αποφασιστική και ισχυρή! Μετατρέπεται, έτσι, σε γυναίκα με “πυγμή” που μαθαίνει να ανταπεξέρχεται σε συνεχόμενες δυσκολίες και καθημερινά “εμπόδια” με υπομονή και θάρρος. Διατηρώντας την αναπόσπαστη θηλυκή της πλευρά και σε συνδυασμό με μια τόσο αυξημένη αυτοπεποίθηση, η γυναίκα μπορεί να προσπεράσει κάθε ατολμία και να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά της.
Οι πολεμικές τέχνες διδάσκουν πάνω από όλα το κουράγιο και την πίστη στον ίδιο τον εαυτό. Αυτό, δηλαδή, που χρειάζονται οι γυναίκες, όχι μόνο μια δύσκολη στιγμή στο δρόμο, αλλά για την κάθε μέρα που είναι γεμάτη προκλήσεις.
Η σύγχρονη ζωή χρειάζεται γυναίκες μαχητές με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια καλά ανοιχτά, όχι μόνο ροζ “γατούλες” που διαβάζουν για τη μόδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου